Friday, December 30, 2011

FIZIK & MATH

3 tahun sudah tinggal benda alah nie..tapi chah sahut juga cabaran nie..fizik bukan satu subjet yang mudah...tapi mcm best je blajar...topik satu mmg lah mudah kan..nnt dah masuk topik berat2 baru lah pecah kepala....minggu pertama dah belajar algebra...then quiz....pantas sungguh kan,..itu lah lumrah seorang pelajar..kena lah pulun walaupon x mau kan...hope semangat tidak pudar...

Selamat Tahun Baru 2012

04DEE11F2012

itu adalah no id chah...hope 2012 sempurna



tq membaca nya

Saturday, December 24, 2011

IT'S OVER 2011

2011 AKAN BERAKHIR TIDAK LAMA LAGI.HANYA BEBERAPA HARI SAHAJA LAGI.SEMUA KENANGAN PAHIT MANIS,SUKA DUKA SEMUA SUDAH KITA LALUI 2011.KINI MENJADI SEJARAH YANG TAK MUNGKIN AKAN KEMBALI BUAT KALI KEDUA.

AZAM BARU????

APAKAH AZAM BARU ANDA????

1.AZAM BARU 2012 MOGA ALLAH TABAHKAN HATI DAN KUATKAN SEMANGAT UNTUK TERUS BELAJAR.INSYALLAH

2.SEMESTINYA MAHU SIAPKAN SI OREN SYAF.YEAAAH

3.KOLEKSI KASUT BOLA YANG SEMEMANG NYA SUDAH PENUH DAN BANYAK

KE 4 DAN KE 5 TU DALAM HATI SAHAJA


TQ MEMBACA

Saturday, December 17, 2011

KITA SATU

Sering ku bertanyakan
Di manakah hatimu sayang
Kian lama ku simpan
Penyesalan cinta dalam diam

Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan

Chorus

Kita telah ditakdir bersama
Teman hidup di dunia
Malam siang kita jadi satu
Kerana engkau adalah milikku

Pegang tanganku seeratnya
Dunia ini berputar ligat
Mengapa harus ada sesal
Andainya tersungkur tetap bersama

Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan

Ulang Chorus 2X

Kerana engkau adalah milikku

TQ Menghayati

Friday, December 16, 2011

PERKARA YANG KURANG DIMINATI

Hal ini mungkin menyentuh hal peribadi syaf, kerana benda-benda yang syaf tak suka.ok jom kita selami jiwa dan perasaan si syaf nie.hehe

perkara yang syaf tak suka

1.Janji pukul sepuluh tapi 10.45 tak nampak batang hidung lagi.Paling syaf benci menunggu org...yes mmg melenting sesgt.jadi yang mana nk janji nk jumpa ngan syaf pls tepati masa anda.

2."uyang tadi aku guna baju kau gi kelas" memang kena maki hamun lha jawab nya..Paling syaf tak suka org guna barang syaf lebih-lebih lagi tanpa kebenaran..owhhh...mmg tak suka..sanggup sedekah je kat dey even baru pakai sekali..tak suka kongsi peluh satu pakaian..

3.Berani cakap belakang bila jumpa depan2 tak mengaku pula....habak lha depan cek..dok jaja cerita aku kat orang kenapa..meh cerita depan aku meh...biar sama2 puas hati...

4."uyang, can you send me at home" yea sbb kerata syaf mmg sejenis kereta taksi..hello guys..bukan kedekut tetapi syaf pon ade hala tuju arah sendiri.Tumpang pergi class then balik sahaja ok.tak suka org memberi arahan seperti syaf pemandu dan anda bos duduk di belakang.

5.eddi (bkn nme sbnar) : "uyang, nk minta tolong sikit je.Can I borrow your money.just rm 50." bukan tak nak bagi tapi lau pinjam betoi2 nak buat makan syaf tak kisah and tak yah bayar balik pon tak pe.Nie tak pinjam untuk beli rokok, pil kuda, topup...oppsss sorry..syaf sendiri pon saving korang senang2 nak pinjam mintak macam tu je semata-mata nak beli dadah.sorry yea.

Dan ade lha 2,3 perkara lagi benda yang syaf kurang suka.mybe seseorang yg istimewa saja boleh tahu.dan harap sgt benda nie tak akan berulang lagi.Bukan kata kedekut or ape ke eah tapi bila di fikirkan balik boleh tak anda dapat semua itu dengan senang tanpa bantuan orang lain.so anda ada otak dan anda boleh fikir.syaf bukan lha anak orang kaya dan tak nak pon belagak macam org kaya.i'm simple boy.low profile je.mf jika ade yg terasa.cuma luahan sahaja

terima kasih kerana membaca

Wednesday, December 14, 2011

MASUK REBAN AYAM BERKOKOK, MASUK KANDANG KAMBING MENGEMBEKKKK

Ini bukan lah kisah ayam atau kambing tapi perumpamaan sahaja.syaf berada di dalam kaadaan sedemikian.so kena lha kot dengan perumpamaan tu.

al-kisah.......*taib...
maka tersebut lha kisah sang kancil beramai-ramai mengadap kebawah duli yang maha mulia Sultan firaun...*taib-eah firaun mane ade pakai Sultan **taib......

Sebenar nya kisah nya syaf mahu pergi buat medical kat klinik kesihatan..dalam keadaan hujan boleh dikatakan lebat syaf pon masuk lha parking then terus sahaja ke kaunter pendaftaran@pertanyaan.

syaf; sy dtg nk buat medical kak.
kakak comel; yea dik sini mmg lah klinik kesihatan.cuba adik keluar tengok papan tanda
syaf; dgn muka x tentu arah pergi tengok

Damnnnnnn....rupa nya yang berwana kuning syaf masuk tu bukan lah klinik kesihatan, sebaliknya JKR-jabatan kerja raya.OMG malunya syaf.dengan pantas masuk kereta dan berlalu dengan pantas sekali..hahahaha....

p/s kepada anda sila pastikan tempat anda mahu tuju itu adalah benar.jgn salah macam syaf yea

tq membaca

ANGKA 11






Bukan kerana syaf suka no 11 tetapi nak ucap kepada si dey selamat 11 bulan untuk nya..Taniah kerana dapat bertahan tahap ney dan moga jodoh ditemu kan suatu hari nanti..And one more things 1 bulan saja lagi untuk cukup 1 year...doa kan kejayaan kami..ALhamdulillah

Tuesday, December 13, 2011

APAKAH ANGAN-ANGAN ANDA


Jom kita kongsi bersama angan-angan anda semua.Bukan apa setiap org pasti ada keinginan.jom kita kupas

angan-angan syaf ingin memiliki tanah yang luas,banglow 2 tingkat dan semestinya kereta mewah

1.kenapa mesti tanah luas??? cerita nya syaf akan bina 2 gelanggang futsal untuk disewa para pemain untuk bermain futsal (income) dan syaf akan tanam pokok getah secantik nya agar dapat hasil nya nanti (income) dan last sekali syaf akan bina masjid untuk disedekahkan kepada penduduk kawasan di kawasan tanah itu (derma)

2.kenapa banglow 2 tingkat??? alasannya senang nnt nk senaman naik turun tangga dalam rumah sudah!!!!!

3.kenapa mahu kereta mewah??? sampai bila nak naik kancil.beli satu kereta mewah park dalam banglow then nnt lau boring lap je hari2 bagi kilat..xpayah naik sbb road tax and insurant body mahal nak bayar.hahahha. *just joke..mesti lah mahu mewahkan anak2,bini..bawak mak ayah bersia-sia naik kereta mewah..itu lah hajat di hati

ANDA PULA BAGAIMANA????

Friday, December 9, 2011

GERHANA BULAN PENUH



KEBESARAN ALLAH S.W.T

Hey bertemu lagi kita.nak tanya sikit.korang pernah tengok bulan.hah jom kita lihat sesama.kita berpeluang menyaksikan fenomena gerhana bulan penuh yang akan bermula 7.34 malam esok sehingga 1.30 pagi ahad.sama-sama kita nantikan nya okey.selamat menonton!!!!!

*awak cute and baik sgt...sila klik ini.. [ syaf ]
tq ur all



Thursday, December 8, 2011

JOM TAMBAH FOLLOWER


JOM TAMBAH FOLLOWER





Syaf join benda alah nie sebab nak ramaikan follower then blajar sikit demi sedikit about blog nie...hahaha budak baru blajar kan...bukan kata buta IT tapi xdek pendedahan and sibuk sgt dgn bola...ok stop..jom kita ke segmen nie sekarang..nak join sila klik dekat sini.

*anda comel kan..sila klik ini juga..{ syaf }
tq ur all




Monday, December 5, 2011

Talking To The Moon Lyrics




I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Ahh Ahh,
Ahh Ahh,

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

Tuesday, November 22, 2011

TANIAH HARIMAU MALAYA

PINGAT EMAS DIGENGAM 2011


BERJAYA MEMPERTAHANKAN PINGAT EMAS


Taniah Harimau Malaya kerana dapat mempertahankan pingat emas kali kedua.ini kerana pengalaman bermain di eropah membuatkan kita tidak gugup dengan pihak lawan meskipun ditentang hebat oleh pasukan indonesia.Duduk didalam kumpulan maut skuad Harimau malaya memulakan kempen mempertahankan pingat emas dengan seri dgn singapore,menang ke atas thailand,kemboja dan tuan rumah indonesia.Di peringkat separuh akhir skuad ONG bertemu dengan myanmar dan menang hasil jaringan Fakri (13) dan final Harimau malaya bertemu semula dengan tuan rumah Indonesia.Pelbagai provokasi di berikan kepada team Harimau malaya kita seperti penonton mengancam para pemain,terpaksa menaiki perisai (kereta kebal),hotel penginapan di penuhi para penonton indonesia dan terbaru para perubatan (dadah) mahu check para pemain selepas games tersebut..tetapi jurulatih mengambil keputusan terbaik dengan tidak membenarkan nya....itu lah situasi bangaimana susah nya mempertahankan pingat emas.Dan pula kereta safee sali dikatakan dipecahkan oleh penonton indonesia.Bas skuad harimau malaya juga dikatakan dipecahkan.haiiiyaaaaa.....malahan kaunter tiket di indonesia juga turut dibakar.itu korang tanggung sendiri lah yea.sbb korang yang punca nya kerajaan korang keluar dt untuk membaik pulih kaunter tersebut.

Ape-ape pon cerita tentang tanah jawa disana sudah berakhir dengan skuad Harimau Malaya dapat mempertahankan ibu segala pingat emas di sukan sea.Taniah di ucapkan kepada semua atlet yang bertanding.

Friday, November 18, 2011

SI OREN DAPAT SEAT BARU

Taniah si oren kerana sudah dapat seat baru yea.Sekarang duduk selesa tuan nya.main kona_coner pon dah sedap sebab seat mencekap di badan.yea lepas nie ape pulak si oren tu dapat yea.Untung si oren dapat tuan yang penyayang,cermat.*cik manje sudah jeles sila tumbuk dgn kejam skrg*.lepas nie naik si oren dah macam banglo lah kat dalam tu...wahhh....lepas nie ape lagi si oren tu dapat? bumbung ombak yea kamoo minta..sabar yea syg..abe uyang sedang mencari nya.esok lusa dapat laa yea.sabar.kita buat satu2 dulu yea.

PS;si oren nie kena manjekan sbb dey lah sumber mencari rezeki.Alhamdulillah

Wednesday, November 2, 2011

MILIK SIAPA KAH


HONDA CIVID TYPE R

Hey..hey..apa usha dia lebih-lebih nie.hehhehe.Bila tengok pada body nya, cating nya memang cantik..meleleh saing wehh tapi harga nya juga cantik kan.tak payah tanya lah berapa dah kalau muka pon rm15k tak payah mimpi.tapi kalau usaha one day dapat jugak kan.buat masa sekarang biar lah saya bercinta dengan si gadis oren saya dulu.Si kecil cemetot saya tu.tapi dia nie good laa sbb saving gila ahh.tu sbb sayang si oren lebih tapi hati nie selalu ingin tukar yang baru.oppsss..merajuk si oren nanti mampus aku.hahaha.nak tahu apakah si oren?? siapakah dia si oren nantikan episod akan dtg.

*Selagi nyawa kita masih panjang, berbanyak-banyak lah tambah harta akhirat untuk menampung jalan ke syurga.bukan harta dunia semata-mata.wang boleh dicari tapi harta akhirat susah didapati.renung2 kan.....

Saturday, October 22, 2011

CELOTEH PRIBAHASA BOLA SEPAK

PERIBAHASA BOLA SEPAK:

1) STADIUM YANG TENANG JANGAN DISANGKA TIADA MERCUN

2) PIALA LIGA SUPER DI NEGERI ORG, PIALA MALAYSIA DI NEGERI KITA

3) DIMANA PADANG DIPIJAK, DI SITU BOLA DIKONTROL

4) MASUK STADIUM MEMEKIK, MASUK PADANG MENJERIT

5) SEDIKIT-SEDIKIT KAD KUNING, LAMA-LAMA JADI KAD MERAH

6) YANG DIKEJAR OFFSIDE, YANG DIKENDONG OUT

7) HENDAK SERIBU GOL, TAK HENDAK SERIBU BOLOS

8) BAGAI PENGADIL LUPAKAN WISEL

9) ALANG-ALANG MENGASARI LAWAN, BIAR SAMPAI KENA BUANG PADANG

10) DIMANA ADE KEMAHUAN, DI SITU ADE JARINGAN


Friday, October 21, 2011

RAIN OVER ME

[Marc Anthony]

Girl my body don’t lie
I’m outta my mind
Let it rain over me
I’m rising so high
Out of my mind
So let it rain over me

Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Let it rain over me

[Pitbull]

Always a new million
Always a new vodka
Forty is the new 30
Baby you’re a rockstar
Dale veterana, que tu sabe
Mas de la cuenta, no te hagas
Teach me or better yet,
Freak me baby, yes, yes
I’m freaky, i’mma make sure that your peach feels peachy baby
No bullshit rods, I like my women sexy classy sassy
Powerful yes, they love to get the middle, nasty ow
This ain’t a game you’ll see, you can put the blame on me
Dale munequita ahora ahi, and let it rain over me

[Marc Anthony]

Girl my body don’t lie
I’m outta my mind
Let it rain over me
I’m rising so high
Out of my mind
So let it rain over me

Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Let it rain over me

[Pitbull]

Always a new million
Always a new vodka

Light is the new majority, ya tu sabe
Next step la casa blance
No hay carro, no vamo en balsa
Mami you know the drill, they will know what I got ’til they read the will
I ain’t try, I ain’t trying to keep it real
I’m trying to keep wealthy that’s for real
Pero mira que tu estas buena, y mira que tu estas dura
Baby no me hables mas, y tiramelo mami chula
No games you’ll see, you can put the blame on me
Dale munequita ahora ahi, and let it rain over me

[Marc Anthony]

Girl my body don’t lie
I’m outta my mind
Let it rain over me
I’m rising so high
Out of my mind
So let it rain over me

Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Let it rain over me

[Bridge]

Mr worldwide, Marc Anthony, tu sabe
I was playing with her, she was playing with me
Next thing you know, we were playing with three
Oh oh oh oh oh oh
I was playing with her, she was playing with me
Next thing you know, we were playing with three
Oh oh oh oh oh oh
Rain over me

[Marc Anthony]

Girl my body don’t lie
I’m outta my mind
Let it rain over me
I’m rising so high
Out of my mind
So let it rain over me

Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Let it rain over me

Pitbull Ft. Marc Anthony – Rain Over Me

Thursday, October 20, 2011

TIPS UNTUK MENGHILANGKAN STREES

Setiap manusia tidak akan lari daripada masalah dunia yang semakin lama semakin maju.Setiap masalah pasti ada jalan untuk kita tempuhi.Strees,Tekanan,Tension,apa lagi?? semua nya berlaku pada msetiap manusia.Kalau seseorang itu tidak ada masalah dalam kehidupan nya "gila" lah jawapan nya.Pelbagai Cara untuk mengatasi STREES.Tidak semestinya jika kita mengalami tekanan kita akan mengambil minuman keras,drug.no.no.banyak cara lain selain daripada minum and stoooone.Mari kita lihat....

1. Mandi selama-lama nya.Dapat mengurangkan kemarahan.Pabila seseorang itu sedang marah cuba mandi kerana dapat menyejukan kembali kemarahan seseorang

2. Bermain alat music.Music juga dapat menghilangkan strees.cara nya senang saja.Pabila sedang strees cuba dengar lagu kegemaraan anda dan hayati nya sekali.sekurang-kurang nya dapat menghilangkan tekanan anda.

3. Melukis,Menconteng,Menulis dan sebagai nya.Dapat kita luahkan ape yang kita rasa,yang terbuku di dalam hati jika kita tidak mahu sesiapa mendengar apa yang kita rasa.Cuba bercerita dengan cara menulis sekurang-kurang nya dapat mengurangkan rasa tekanan kita.

4. Duduk di atas bukit atau di pantai dan melaung,menjerit sekuat hati agar apa yang terkandung dalam hati dapat kita kongsi dengan air,angin dan alam semesta.kita berkongsi bersama nya walau kita tidak tahu tindak balas nya.

5. Tidur.tidur juga dapat melupakan tekanan yang kita alami.Cuba lakukannya

6. Cuba minum air seperti "tea" "ice lemon tea" "tea o" kerana tea juga dapat menyegarkan otak kita untuk berfikir dengan lebih matang melakukan sesuatu perkara.

dan banyak lagi cara-cara.itu sebahagian yang boleh saya kongsikan kepada reader.selamat mencuba dam beramal.berfikir dahulu sebelom melakukan sesuatu perkara. Peace

Wednesday, October 19, 2011

KASUT OH KASUT

Salam semua pembaca
saya nak menceritakan kasut bola pertama saya pakai hingga kini.nak tahu....hahaha....dulu x mampu laaaa.bermula darjah 3 saya dah gila main bola.tak kira pagi petang,siang,malam memang hidup dengan bola.so lihat laaa hasil nya





kasut first main bola and masuk tournment sukolah rendah dulu

second shoes

sekarang 2010-2011

sekarang 2011

1. Kasut getah orang pergi menoreh (rm3.50)
2. Ambros (rm18.90)
3. Diadora light (rm35.20)
4. Nike thailand (rm10.00)
5. Ador (rm19.90)
6. Adidas Predetor David Berkham (rm150) *beli ngan mat pet
7. Nike C.Ronaldo tahun 2005 (100) *pon beli ngan mat pet
8. Nike Rooney tahun 2006 T90 edisi first (rm360.00)
9. Adidas tukar suka sama suka dgn Saharuddin (150.00)
10. Diadora *orang hadiahkan
11. Adidas predetor *hadiah pemain terbaik
12. Lotto (rm1029.00)
13. Adidas predetor steven gerrand (rm380.00)
14. Adidas adipure (rm250.00)
15. Adidas F50 (rm989.00) coming soon


Itu lah sebahagian kasut-kasut koleksi saya dan akan bertambah.tidak termasuk dengan kasut futsal dan kasut jog saya.Total semua sekali RM3495.50.waaauu.sebenarnya banyak lagi kasut.banyak lupa,hilang..so itu lah sebahagian nya

GOMO KELATE GOMO


By Kelantan Fan Club

KOTA BHARU – Kerajaan negeri akan memulakan projek pembinaan stadium baru di Bukit Merbau, Pasir Puteh pada awal Mac tahun depan dengan konsep unik stadium bersama masjid.

Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan negeri, Datuk Husam Musa berkata, jawatankuasa induk dalam projek pembinaan kompleks sukan dan stadium itu akan melantik pemaju terpilih pada akhir Disember ini.

”Pada awal Mac tahun depan, kerja-kerja awal akan dimulakan di tanah milik kerajaan negeri bagi mengelakkan kos pengambilalihan tanah. Sebahagian projek itu untuk kompleks sukan manakala sebahagian lagi untuk tujuan komersial bagi menampung kos pembinaan stadium baru ini.

”Kerajaan Negeri berhasrat menggunakan 49.2 hektar tanah di Bukit Merbau yang reka bentuknya hasil ilham Menteri Besar sendiri,” katanya ketika menjawab soalan Ahmad Baihaqi Atiqulah (Pas-Pasir Tumboh) yang mengemukakan soalan tarikh fasa pertama stadium baru dimulakan.

Husam berkata, konsep stadium bersama dengan masjid itu menjadi pilihan bagi penyatuan sukan dan agama supaya seiring.

Sebelum ini, Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat ketika mengumumkan pembinaan stadium tersebut berkata, cadangan kompleks sukan ini terbuka kepada mana-mana pemaju menghantarkan cadangan atas dasar BOT iaitu bina, operasi dan pindah.

HIDUP BOLA

Dunia ku hanya MUSIC,BOLA

itu saja permainan ku saban hari

impian ku untuk menjadi seperti RAMLI (iklan MU)

insyALLAH.

sekarang aku nak pie training bola

x lama lagi SUKMA menjelma

wish me Luck ok

Tuesday, October 18, 2011

BLACKBERRY FOR SELL


BLACKBERRY NEW SET
FREE SCREEN PROTECTOR AND MEMORY 2GB
12 MONTH WARRANTY


BOLD 2 WHITE COLOUR RM880

CURVE 8520 RM570

BLACKBERRY TORCH

CURVE 3G RM810

CURVE 3G RM810

BOLD 2 (9700) RM880 VS BOLD 3 (9780) RM1240

BOLD 2 (9700) RM880 FREE SCREEN PROTECTOR AND MEMORY 2GB

BOLD 1 (9000) RM600

CURVE JAVERLIN RM650

CURVE 8520 RM570

ANYTHING CALL ME
013-6420643
FB: SYAFRIZA ZAINUDIN

Monday, October 17, 2011

Adik Mat dan aiskrimnya


Seawal pagi di dalam kelas, matapelajaran matematik, cikgu tadika bertanyakan soalan kepada murid nya...

"Ada 3 ekor burung di atas pokok..seekor di tembak pemburu,berapa ekor lagi yang tinggal di atas pokok?"

semua murid berfikir dan suasana menjadi suram..dengan muka comfiden Adik Mat (bkn nama sbnar) bangun dan menjawab dengan selambe badak...

"kosong cikgu!!!"

"kenapa kosong adik mat?" tanya cikgu

"sebab 2 ekor lagi tu terkejut tengok kawan dia mati kena tembak..so 2 ekor lagi terbang laaa lari takot kena tembak juga" jawab adik mat.

"hhhmmmmm salah tu Mat! jawapan yang betul tentulah 2 ekor (3-1=2)...tapi cikgu suka cara kamu berfikir"..kreatif"..tambah cikgu tu lagi.

Semasa Waktu Rehat, Cikgu belanja Adik Mat makan aiskrim kerana menjawab soalan cikgu dengan 'kreatif' sekali. Sambil menikmati aiskrim yang dihadiahkan oleh cikgu nya itu, Adik mat tetiba bertanya,...

"Cikgu..,ada 3 orang perempuan sedang makan aiskrim di bucu kantin sana. Satu tu mkan dgb style sekaligus,Satu lagi gigit sikit-sikit, dan satu lagi jilat keliling dulu dan baru kulum aiskrim sampai habis. Cuma satu je antara tiga orang tu yang dah kahwin, yang mana satu cikgu?"...Adik mat tersenyum sinis....

Tergamam Cikgu dengan persoalan Adik Mat rapi cuba belagak neutral cikgu pon menjawab,

"hhhmmmmmm...yang jilat keliling dulu dal kulum aiskrim sampai habis tu laaaa kot" !!!!......

"salah cikgu....,mesti laaaa yang ade pakai cincin sudah kahwin...tehhhheeeee....Tapi takpe, saya suka cikgu berfikir"..kreatif"..

hahahaha cikgu berlalu dengan muka merah padam.....



Jom makan aiskrim..nyammmm!!!

happy birthday


SELAMAT ULANG TAHUN KE 19



HAPPY BIRTHDAY TO YOU

HAPPY BIRTHDAY TO YOU

HAPPY BIRTHDAY TO ZUHAIDA

HAPPY BIRTHDAY TO YOU




TIUP LILIN CEPAT





MUSIC IS MY LIFE!

Nama dia cik gibson

ini lah kehidupan saya...tanpa dia kehidupan nie amat boring...bila kesunyian dia menjadi teman setia..bila kesepian dia merawat duka...cewahhh...hahaha bukan senang nak bermain dengan nya...perlu kesabaran pabila mendedangkan lagu...cuma sumbang dengan sedap je menjadi penentu nya...hari2 main lagu same pon x bosan...try laa nak tahu..apa jua masalah saya akan saya ceritakan pada dia..di mana saja saya berada pasti deia ade di sisi..lau terpisah rasa kekosongan dalam diri ini

Sunday, October 16, 2011

celoteh anok mama


Di suatu pagi yg dingin kedengaran deruman kenderaan yang lalu-lalang di hadapan kedai

mama > eah uyang kamoo x nak pergi cari kerja ke?
uyang > kerja tu nanti dey datang sendiri laaa mama
mama > kau belajar mana benda tu nak datang sendiri? jangan nak jadi pemalas laaa..
uyang > bukan malas mama tapi biar laa sy tolong mama kat kedai nie..nak harap sape lagi kat kedai nie
mama > yelah2 ikot suka kau lah..yang kau tahu sepak bola je kan
uyang > itu permainan sy mama..nak main guli x dek geng dah sekrang..
mama > menjawab je ea kau nie
uyang > nanti lau x jawab mama marah jugak..baik sy jawab ngan jujur
mama > eaish kau nie makin di layan makin menjadi2!!!!
uyang > sape suruh ajurkan soalan..nasib baik sy jawab jujur..lau sy jawab main2 kang ade kena sendok ngan mama
mama > kau nak sangat senduk kan...nah!!!!!!

hambek kau sedozen dey bagi kertas order...
meja 3 mee goreng basah,nasi putih,paprik campur,telor dada
meja 5 tomyam campur,nasi putih,khailan ikan masin,telur dada
meja 10 sup gear box,nasi putioh,telur dada
meja 8 KT kong fu,mee hailam,nasi oreng America
meja 3 bihun goreng singapore...

mama > kau nak tolong mama sgt kan..nah buat semua ok..jangan lambat nnt customer marah.
uyang > mana cukup tangan nak buat semua nie mama..pls...
mama > tahu pon kau yea...menjawab lagi kan..
uyang > i'm sorry


think for 30 second

ternyata dan terbukti kan......so apa lagi yg hendak dikata....dah terbukti..terima kasih yea.....sooo jgn komen lebih..

sebenar nya bila lelaki memasak nampak lagi macho sebenar nya...tapi realiti sekarang siapa tukang masak tak kisah janji makanan yang dihidangkan itu menyelerakan dan kenyang perut

memasak bukan nya susah..tapi saya hairan ramai wanita di luar sana tidak pandai memasak..gatal nak berlaki tahu pulak tapi masak tak pandai...itu laaa fenomena berlaku di dunia sekarang...lelaki cenderung ke arah DAPUR..wanita pula di OFFICE...dunia dah terbalik

think about this for 30 second

I Wanna Marry You

it's a beautiful night we're looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you


well i know this little chapel on the boulevard
we can go whoa whoa
no one will no whoa
oh come on girl


who cares if we're trashed
got a pocket full of cash we can blow whoa whoa
shots of patrol whoa whoa
and guitar girl


don't say no no no no no
just say yeah yeah yeah yeah yeah
and we'll go go go go go
if you're ready, like i'm ready

cos it's a beautiful night we're looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you

oh
i'll go get the ring
let the choir bell sing like ooh ooh ooh
so what you wanna do ooh ooh
lets just run girl
if we wake up and you want to break up
that's cool ooh ooh
no i won't blame you ooh ooh
it was fun girl


don't say no no no no no
just say yeah yeah yeah yeah yeah
and we'll go go go go go
if you're ready, like i'm ready


cos it's a beautiful night we're looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you

just say i do ooh ooh ooh
tell me right now baby
tell me right now baby, baby
just say i do ooh ooh ooh
tell me right now baby
tell me right now baby, baby

oh
it's a beautiful night we're looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you


Wednesday, October 12, 2011

sukan remaja pahang 2011

sukan remaja nie untuk pemilihan SUKMA pahang....so dalam team nie ade lah 4 orang terpilih tok selection SUKMA pahang...dan mungkin terus bermain untuk presiden pahang...so mintak korang doa kan kejayaan kami year..........

set mental dahulu before game start


sehari bersama team ke pantai rompin...indah kan


santai2 di chalet


after game


begini lah rupa selepas game 90 minit..sungguh penat...lap kasut mahal dulu



gambar di atas sudah di edit.....cute kan


ini lah no 13 yang saya pakai semasa game sukan remaja


santai2 saje di depan chalet rompin


ape yang penting kerja-sama..hahahaha...guys gambar nie bila korang ambek...



team sukan remaja lipis 2011

Atas:(dari kiri) cikgu nizam(penasihat) hairy(angah),iskandar(along),akong,pozie,kamal,syafriza(aku),fahmie,abe,fitri,salizam(pengurus)

Bawah:(dari kiri) kamarul,angah kecik,hazriq,taufiq,anas,along kechau,saharuddin,cupin-capang,adeq



Tuesday, October 11, 2011

i phone 5


tadi tengok video ni .
jom tengok ramai-ramai .

tekan sini .



Sunday, September 4, 2011

RAYA 2011

haha bukan men lawa jubah raya tahun 2011..huhuhuhu

Tahun nie raya paling sedih...da la baju raya x dapat...kereta pulak break down..gaji pulak dapt ciput je.....hadoi........................itu lah dugaan nya....hurmmm..xdek ap nak bercerita...so tegok lah baju raya aku tahun nie yea......

Saturday, August 20, 2011

Ramadhan

hey....sudah berabuk ye saya punya nota nie......
hahaha biasalah hari2 sibuk dengan kerja..
i'm sorry ok

sekarangsudah masuk pertengahan bulan ramadhan....
hehehhe x lama lagi raya sudah...
baju raya xbeli lagi......
sumpah busy gila sampai x ingat dunia....
hurmmmmmmmmm...
mmg x dek life laaaaaa kerja macam nie.....
xpe selagi tulang 4 kerat nie masih mampu bekerja,gunakan sepenuh nya

insyallah one day saya akan aktif kembali menulis ok......

salamat berpuasa dan salam aidilfitri dari Uyang

*jemput datang rumah yeee raya nanti........

Friday, May 20, 2011

Kenapa Kelantan Berjaya



Bertempat di stadium mohamad ke4 Kota Bharu Kelantan

Walau dimana kita berada yang wajib harus kita tunaikan terlebih dahulu baru kita boleh maju ke hadapan

Ini antara watak-watak yang menjadi kebanggaan rakyat Kelantan meskipun ada segelintir penyokong Kelantan yang menyebabkan penyokong Kelantan yang lain dipandang sinis penyokong pasukan lain. Yakinlah! Kemenangan atau keputusan perlawanan akan lebih bermakna jika mendapat keredhaan Illahi. Kita tidak pernah menyedari untuk memanfaatkan solat sebagai alat penolong, sumber hidup, penerang jiwa dan tempat kita bertanya Allah SWT tentang persoalan yang sukar diselesaikan.Align Center

Jadikanlah sabar dan solat sebagai penolongmu. Dan sesungguhnya yang demikian itu sunggAlign Leftuh berat, kecuali bagi orang-orang yang khusyuk (QS: Al-Baqarah 2:45)

"Kesedaran dan kepercayaan itu datangnya dari Allah. Allah mengilhamkan kita samada taqwa atau fujur (kefasikan/keburukan). Maka Allah mengilhamkan kepada jiwa itu jalan kefasikan (fujur) dan jalan ketaqwaannya." (QS Asy Syams 91:8).

"Khusyuk di dalam solat itu mudah. Allah mengkehendaki kemudahan bagimu dan tidak menghendaki kesukaran bagimu" (QS: Al-Baqarah 2:185)


Gomo kelantan Gomo

Monday, May 9, 2011

Bruno mars

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her lips, her lips
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful

And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Wednesday, April 13, 2011

VRRROOMMMMM

Dua pilihan

MERAH or HITAM

tolong bagi cadangan terbaik tok aku ambek motor nie

kang angkat 2-2 baru tahu

jangan tamak syaf

tapi ape-ape nanti kemunculan 125z nie vrommm3 di hadapan rumah anda

"pok jak mari lah nok blubor gak...RXZ mu tu meta jah aku hambak"

oppp kelantan dah keluar...

tunggu PD kami akan sampai 1 mei

IDOLA

hah..sape nie??? dia lah idola aku..dalam hidup nie kita perlu ade idola baru kita boleh maju sikit...untuk menjadi seperti dia kita perlu berusaha keras dan niat yg tidak pernah putus asa..mungkin rezeki tidak menyebelahi aku..mungkin satu hari nnt aku akan sebaris dengan permain-permain lain..

esok game di SMK SAINS MACHANG
walau aku tidak pulih sepenuhnya lagi tapi aku akan cuba perbaiki permainan aku..aku juga perlu sokongan daripada rakan-rakan

nak kasut baru boleh tak..ade sape2 tak nk sponser aku..hahaha..lau ade calling-calling lah ea..

ape-ape pon maju lah SUKAN untuk NEGARA

PIUNG-PIUNG-PIUNG

Thursday, April 7, 2011

malam jumaat

malam ney malam jumaat

ramai2 laaa kita ke surau or masjid k

jangan malam jumaat pergi merempit lak

kang makan tak habis

hahaha

now saya bersiap2 mahu ke surau

bersama2 lah kita kembali ke pada yang asal

beramal lebih baik daripada menambah dosa....

hahaha

so mari semua..............

Monday, April 4, 2011

bila boleh fitness balik

no mood


ade anak setan ngah mengamuk


takot2...


so tgah focus to fitness....


speed,skill,plassing....


ckp sal plassing...


ade sorg ngah plassing baik nya....


tah la ae benda dok merepek...


free kick cam roberto carlos baru tahu...


ehhh'hh plassing nya aku nie...


ye luu sempurna hijau..


cengeng je lebih tu...


nnt laaa cerita balik...


gua bukan budak cyber nak layan benda2 cam nie...




Thursday, March 31, 2011

APRILFOOL

happy aprilfool day....

april yg indah buah diri ku....

encik JB dtg buat konsert smperna birthday ku...

thanks...

terharu rasa.....

real madrid vs barca

juga pada tarikh yg sama...

hahahaha.....

terharu rasa nya......

april yang indah....

selamat menghargainya

Wednesday, March 30, 2011

hari nie aku x tahu buat ape

just pk masa depan je....

masa depan aku mungkin cerah..

tapi bila time malam je aku x thu npe gelap je....

mybe x bukak lampu kot...

tu sbb gelap....

mybe x bayar bill api...

kerja2 x dek nie...

mane datang nya fulussss.....

kerja aku ngadap lptop and men bola je...

tu je mampu aku buat skanrg....

mybe pas nie ade orang nk bg jobs kat aku...

so i things i have aprove my life...

keep your self.....

Saturday, March 19, 2011

MINAH CYBER

Sedap gelaran itu....
siapakah dia????
wahhhh...
tertanya2.....
biasa nya org macam nme di atas rajin dengan gajet2 nya....
x thu laa sape kan.....
tp org x pakai gajet yg da berkurun nie.....
ape laa sangat kan....
kata anak orang kaya.....
satu lagi..
org yg sprti nme di atas nie mulut nya sama laju dngan jari nya menaip...
tp laju lagi mulut berkata2....
itu lah lumrah hidup.....
kita selalu mencerita kan keburukan orang...
tp cermin diri tu dulu.....
jangan nk burukan org je....

kmoo tu.....
jangan ckp buah timun je,
kepala anak gajah pon boleh masuk.....
lau da tapawe org tu kador ke diri laaaa

kesimpulan nya

berakit2 dahulu beranang2 kemudian
naik bot laa cepat sikit sampai

siapa yang makan cili dia terasa pedas nya,
makan la gula lau nak manis,
pergi makan cili mmg laa pedas...

buah cempedak di luar pagar....
ambek galah tolong jolok kan...
ehh kutip je laaa buah cempedak tu...
lau x mahu di curi org......

DAAAAAAAAAAAAAAAAA

Monday, January 24, 2011

kehidupan

hari2 aku smakin pulih dripada kesuraman

so setiap ptg aku akn pergi bermain bola di SK LABOK Machang kelantan

tu skolah lame aku time darjah 1-3 je

so 2-3-4 hari nie aku men ade la sorang mamat tu tgor aku

mamat>"seblom nie x pernah nmpak kat sini"
aku>"baru je pindah sini"
mamat>"dulu men bola kat mane"?
aku>"dulu men kat pahang:
mamat>"nnt slalu la dtg men sbb nnt ade lawan:
aku>"orait

so dlm kata2 nya tu membuat aku nk maju kan lagi bidang bola sepak aku

so doakan k

Thursday, January 13, 2011

bosan

CHEIKYDOQ

aku pon x tahu knpa aku nak ckp cam ney
mybe aku da bosan nya kehidupan macam nie
aku nk berubah boleh x?
hahaha
mungkin suatu hari nnt
ape harus aku buat skrg?
tinggalkan segala masalah?
ok fine
aku akan pergi dan korang x kan lagi nk pening2 kepala nk pk psal aku lagi
aku x harap ape2 pon
tq
CHEIKYDOQ