Friday, May 20, 2011

Kenapa Kelantan BerjayaBertempat di stadium mohamad ke4 Kota Bharu Kelantan

Walau dimana kita berada yang wajib harus kita tunaikan terlebih dahulu baru kita boleh maju ke hadapan

Ini antara watak-watak yang menjadi kebanggaan rakyat Kelantan meskipun ada segelintir penyokong Kelantan yang menyebabkan penyokong Kelantan yang lain dipandang sinis penyokong pasukan lain. Yakinlah! Kemenangan atau keputusan perlawanan akan lebih bermakna jika mendapat keredhaan Illahi. Kita tidak pernah menyedari untuk memanfaatkan solat sebagai alat penolong, sumber hidup, penerang jiwa dan tempat kita bertanya Allah SWT tentang persoalan yang sukar diselesaikan.Align Center

Jadikanlah sabar dan solat sebagai penolongmu. Dan sesungguhnya yang demikian itu sunggAlign Leftuh berat, kecuali bagi orang-orang yang khusyuk (QS: Al-Baqarah 2:45)

"Kesedaran dan kepercayaan itu datangnya dari Allah. Allah mengilhamkan kita samada taqwa atau fujur (kefasikan/keburukan). Maka Allah mengilhamkan kepada jiwa itu jalan kefasikan (fujur) dan jalan ketaqwaannya." (QS Asy Syams 91:8).

"Khusyuk di dalam solat itu mudah. Allah mengkehendaki kemudahan bagimu dan tidak menghendaki kesukaran bagimu" (QS: Al-Baqarah 2:185)


Gomo kelantan Gomo

No comments:

Post a Comment